Over ons

Ons bedrijf startte in 1961 als architectenbureau, maar is inmiddels veel meer dan dat. Architecten, interieurontwerpers, grafisch ontwerpers, webprogrammeurs, bouwbesluit-experts, bouwfysici, wijkinnovatoren, softwareontwikkelaars, we hebben ze allemaal bij De Twee Snoeken.

Het Digitale Huis

In 2001 startte de automatiseringstak onder de naam Het Digitale Huis een samenwerking met andere softwarehuizen. Het doel was om verschillende soorten software die bij architectenbureaus in gebruik zijn - zoals CAD, bestekken, kosten, toetsen - met elkaar te laten samenwerken. Hoewel de term BIM (Bouw Informatie Model) toen nog niet in zwang was, is Het Digitale Huis een BIM ontwikkeling pur sang!

BouwConnect

In 2011 ontstond er een samenwerkingsverband met KPN onder de naam BouwConnect, met als doel de doorontwikkeling van de eerste BIM-bibliotheek in Nederland en de opzet van een online bouwportal. We ontgroeiden Het Digitale Huis en de Digitale Bouw Bibliotheek werd BouwConnect Bibliotheek. Ook werd onze scope verbreed. Onze activiteiten richten zich nu ook op de aannemerij, adviesbureaus, woningcorporaties, gemeenten, leveranciers, fabrikanten, enzovoort.

WoonConnect

In 2013 was het tijd voor de volgende stap. Het projectmodel van Het Digitale Huis werd doorontwikkeld tot een ultiem integraal gebouwmodel gebaseerd op de BouwConnect Bibliotheek: WoonConnect. Eén online omgeving waarin alle benodigde informatie voor alle bouwpartijen samenkomt. Deze woningconfigurator-technologie overtreft alle consumentgerichte bouwconcepten van dit moment.

De Twee Snoeken Software

De bouwsoftware van De Twee Snoeken is de afgelopen jaren uitgebracht onder de noemer van Het Digitale Huis. Om meer duidelijkheid te verschaffen in de merken die we voeren, wordt dat vanaf nu De Twee Snoeken Software. De nieuwste versies van de softwaresuite die zijn oorsprong heeft in Het Digitale Huis staan dan ook op deze site: ASD voor Adomi en ALFA Next Gen voor 2D CAD en 3D BIM, de Toetsingmodules voor bouwbesluittoetsing en berekeningen, Woordpoort voor bestekken, Knaakbaak voor begrotingen, de Droomstroom voor project- en documentbeheer, en de bouwdeeldatabase BouwConnect Bibliotheek.

Meer over WoonConnect vindt u op www.woonconnect.nl, alles over de BouwConnect Bibliotheek staat op www.bouwconnect.nl en de verschillende disciplines van De Twee Snoeken zijn vertegenwoordigd op www.tweesnoeken.nl.
De Twee Snoeken Postbus 659 5201 AR ’s-Hertogenbosch Telefoon: 073 614 0407 E-mail: verkoop@tweesnoeken.nl