MD-B bouwadvies

md-b bouwadvies logo.jpg       MD-B bouwadvies, bouwkundig teken- en adviesbureau, is opgericht op 1 januari 2008. Het bureau staat onder leiding van Marcel Dekker en Michel de Boer. Beiden zijn ARKEY-ASD gebruikers van het eerste uur. De eerste ervaringen met ARKEY PC dateren al uit 1988! 3D modellen (voor een muziekschool) werden toen als onderlegger gebruikt om bouwkundige plattegronden en gevels te maken (parallelprojecties).

ARKEY-ASD werd niet alleen ingezet voor bouwkundig tekenwerk maar ook voor ondersteuning bij stedenbouwkundige 3D-studies. 'We zijn alle ontwikkelingen blijven volgen en hebben geprobeerd om het tekenpakket met elk nieuwe release zo snel mogelijk eigen te maken. Dit ging uiteraard met vallen en opstaan en niet te vergeten met hulp van de afdeling support', aldus Marcel en Michel. 

Project: Herinrichting en uitbreiding kantoor voormalige melkfabriek
Op dit moment werkt MD-B Bouwadvies aan een mooi voorbeeld van hergebruik. Het gaat om een pand dat in een grijs verleden dienst deed als kantoor van de directie van Melkunie Holland. 
md-b project.jpg     

'Van de BenN groep kregen wij opdracht om dit leegstaande kantoorpand te herinrichten en vergroten door een extra verdieping te plaatsen.' De BenN groep is onder meer actief in de dienstverlening-, horeca- en vastgoedsector. Door dit pand te renoveren en verbouwen hoopt BenN groep ook een positieve impuls te geven aan de omgeving van het oude kantoor.
MD-B heeft het bestaande pand direct digitaal ingevoerd. 'Door middel van enkele 3D-modellen hebben we de uitbreidingsvoorstellen gepresenteerd. Wij begeleiden het traject tot en met de bouwaanvraag.'
MD-B Bouwadvies - personalia
kantoor md-b.jpgMarcel Dekker heeft ruim 25 jaar bouwkundige ervaring opgedaan bij architecten- en bouwadviesbureaus. Na 12 jaar projectleider te zijn geweest kwam hij in de directie van Den Heijer Architecten. Hij heeft gewerkt aan uiteenlopende projecten: winkelcentra, appartementen, bioscopen, bedrijfsgebouwen en particuliere woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie. Marcel begeleidt het bouwproces vanaf schetsplan tot en met de oplevering.

Michel de Boer is na zijn studie (1989) MTS-Beverwijk gaan werken bij aannemingsbedrijf Lokhorst bv in Beverwijk. Na een periode op de bouwplaats is hij overgestapt richting tekenkamer/ werkvoorbereiding en heeft hij vele jaren bij Den Heijer architecten gewerkt als tekenaar/projectleider. In deze periode heeft hij de studie HTI Amsterdam gevolgd. In 2000 is Michel gestart met MdB bouwundig tekenbureau en heeft hij gewerkt aan grote projecten voor verschillende architectenbureau’s en projectontwikkelaars. In 2008 is hij samen met oud collega Marcel Dekker gestart met MD-B bouwadvies. 

www.mdb-bouwadvies.nl
De Twee Snoeken Postbus 659 5201 AR ’s-Hertogenbosch Telefoon: 073 614 0407 E-mail: verkoop@tweesnoeken.nl