Concept

De centrale gedachte is dat de ontwikkeling van een Bouw Informatie Model (BIM) voor de Nederlandse bouw, niet door één partij kan worden ontwikkeld. Daarvoor is de markt voor bouwkundige software te versplinterd. Daarom is gekozen voor een samenwerkingsverband met andere Nederlandse systeemhuizen en sinds 2011 met KPN. 

Onze ontwikkelingsstrategie begint met bestaande software en een grote groep gebruikers. De meeste nieuwe BIM-initiatieven beginnen namelijk met een model. Echter in veel gevallen zijn er geen, of onvoldoende gebruikers om het initiatief tot een succes te maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanuit een sterke positie een nieuw model te ontwikkelen, waarmee de gebruikers geleidelijk aan leren werken. 

Er wordt niet alleen een integraal ontwerpinstrument gebouwd dat het werken op een architectenbureau versnelt, vereenvoudigt en verbetert. De architect krijgt hiermee ook meer grip op het hele bouwproces. In het centrale projectmodel ligt namelijk alle relevante informatie over een bouwplan opgeslagen. De architect heeft een compleet overzicht, en kan eventuele wijzigingen direct integraal aanbrengen en doorrekenen. De consequenties van een wijziging zijn meteen zichtbaar en dus beter beheersbaar.

Door de koppeling met de BouwConnect Bibliotheek (BCB) zijn de eigenschappen en prestaties van alle bouwdelen consequent vastgelegd.
De Twee Snoeken Postbus 659 5201 AR ’s-Hertogenbosch Telefoon: 073 614 0407 E-mail: verkoop@tweesnoeken.nl